Bent tjekker sikkerheden på kommunens legepladser: Jeg skal tænke som børnene

Foto: Frederikshavn Kommune.
dato

Bent Petersen har siden år 2000 arbejdet med at sikre legepladser i Frederikshavn Kommune. Han har en unik tilgang til sit arbejde, hvor han tænker som børnene, der bruger legepladserne.

Han tager højde for, at børnene ikke altid bruger legeredskaberne, som producenterne har tænkt. For eksempel kravler børnene ofte på undersiden af stiger eller op på tagene af legehuse.

Frederikshavn Kommune har omkring 100 legepladser, som Bent Petersen løbende gennemgår. I 2022 blev der afsat 3 millioner kroner til renovering, fornyelse eller nedlæggelse af 43 legepladser, et projekt som nu er godkendt af Byrådet.

Bent Petersen bruger forskellige redskaber til at simulere en barnekrop, når han gennemgår legepladsernes sikkerhed. Han laver en hovedrapport én gang om året, hvor hver enkelt redskabsdel gennemgås på alle kommunens legepladser. Derudover laver han mere overfladiske tjek i løbet af året, især på de mest besøgte legepladser.

Bent Petersen har også været med til at designe legepladserne, hvor han tager højde for, hvordan børnene bevæger sig på dem. Han har blandt andet placeret sandkassen tættest på huset og gyngerne længst væk mod hegnet for at minimere risikoen for ulykker.


https://www.frederikshavn.dk/om-kommunen/nyheder/nyheder-og-pressekontakt/nyheder-og-pressemeddelelser/bent-tjekker-sikkerheden-pa-kommunens-legepladser-jeg-skal-taenke-som-bornene/
Kilde: Frederikshavn Kommune