EU-samarbejde skal bane vej for genanvendelse af råstoffer og grøn vækst

Foto: Frederikshavn Kommune.
dato

Frederikshavn Kommune er blevet partner i EU-projektet RAW4RES, der fokuserer på genanvendelse af kritiske råmaterialer.

Projektet sigter mod at reducere erhvervslivets afhængighed af råmaterialer fra lande uden for EU, som Danmark og andre europæiske lande er stærkt afhængige af. RAW4RES er i tråd med Frederikshavns vision om at blive en "Recycling City", hvor man ønsker at minimere råstofbrug, øge genanvendelse, og skabe bæredygtige produkter.

Frederikshavn Kommune vil i projektet fokusere på genanvendelse af stål, beton og elektronikskrot. Målet er at skabe symbioser mellem virksomheder for at udvikle bæredygtige, genanvendte produkter.

Deltagelsen i EU-projektet forventes at bidrage til grøn vækst og jobskabelse i Frederikshavn og Nordjylland. Projektet, der løber fra marts 2023 til maj 2027, er støttet af EU med 1,23 millioner Euro.


https://www.frederikshavn.dk/om-kommunen/nyheder/nyheder-og-pressekontakt/nyheder-og-pressemeddelelser/eu-samarbejde-skal-bane-vej-for-genanvendelse-af-rastoffer-og-gron-vaekst/
Kilde: Frederikshavn Kommune