Glæde hos Sara og Lærke: Ny uddannelse i Frederikshavn passer perfekt

Foto: Frederikshavn Kommune.
dato

Til sommer åbner UCN en ny uddannelse til service- og oplevelsesøkonom i Frederikshavn. Og for Sara Waskowska og Lærke Jørgensen betyder det, at de kan blive tæt på familie og venner og stadig forfølge drømmen om en videregående uddannelse.

De bor begge i Frederikshavn og har allerede søgt ind på uddannelsen. Nu krydser de fingre for, at de kan starte til september.

- Jeg overvejede at tage til Aalborg sidste år for at komme i gang med uddannelsen, men jeg vil rigtig gerne blive i Frederikshavn og være tæt på familie og venner, så at uddannelsen nu kommer herop passer mig helt perfekt. Jeg synes også, det er en stor fordel, at jeg har et rigtig godt kendskab til turismen her via mit frivillige arbejde og lokalkendskab, fortæller 19-årige Sara Waskowska, der er i gang med et sabbatår efter gymnasiet.

Hun har i flere år været engageret i fodboldklubben Ffi i Frederikshavn og bl.a. været med til at planlægge og afvikle den store internationale fodboldturnering Cup No. 1.

- Jeg har altid gerne villet arbejde med events og koordinere større begivenheder, så det forestiller jeg mig, at jeg kan blive klædt godt på til med uddannelsen. Det er bred uddannelse, der åbner mange muligheder inden for f.eks. turisme- og eventbranchen – og så er det også en uddannelse, der kan bruges internationalt, forklarer Sara Waskowska.

Servicebranchen trækker i Lærke
For tre år siden blev 21-årige Lærke Jørgensen færdig med sin HHX-uddannelse, og siden har hun bl.a. arbejdet i en tøjbutik i centrum af Skagen, hvor hun til sommer flytter op sammen med sin kæreste – og i øvrigt også kommer fra.

- Jeg er meget udadvendt og elsker at snakke med mennesker. Og så er jeg rigtig glad for servicebranchen, så jeg føler, uddannelsen til service- og oplevelsesøkonom ligger virkelig godt til mig. Jeg er ikke den der storbypige, som drømmer om at komme væk hjemmefra. Jeg vil gerne være tæt på min familie og mine venner og selvfølgelig min kæreste, siger Lærke Jørgensen.

For Lærke har det været afgørende, at hun kan blive en del af et studiemiljø og et fællesskab sammen med andre elever og studerende i Uddannelsescenter Frederikshavn, hvor uddannelsen til service- og oplevelsesøkonom skal holde til.

- Uddannelsen varer kun to år, så det er til at overskue, synes jeg. Samtidig tiltaler det mig, at der er praktik, og at erhvervslivet er tæt på i løbet af uddannelsen. Vi har et stort kultur- og turismeliv både i Frederikshavn og i Skagen, så det er også vigtigt, vi får en uddannelse som den her op til vores område, så vi kan blive ved med at udvikle vores turisme og skabe nye tiltag, fortæller Lærke Jørgensen.

Garanti for praktikplads
Som noget særligt på den nye uddannelse i Frederikshavn er der praktikpladsgaranti, hvor det lokale erhvervsliv allerede nu har givet tilsagn om at stille pladser til rådighed for de studerende.

Erhvervshus Nord og Destination NORD har nemlig samarbejdet om kontakt til en stor gruppe lokale turismevirksomheder, og på ganske kort tid har mere end 30 givet tilbagemelding om, at de gerne tager imod 1-2 praktikanter, når de studerende skal i praktik i sensommeren 2025.

Det er muligt at søge ind på uddannelsen via kvote 1 helt frem til 5. juli kl. 12. Der er studiestart på uddannelsen til september, og man kan læse mere om den nye uddannelse i Frederikshavn på UCN’s hjemmeside.


https://www.frederikshavn.dk/om-kommunen/nyheder/nyheder-og-pressekontakt/nyheder-og-pressemeddelelser/glaede-hos-sara-og-laerke-ny-uddannelse-i-frederikshavn-passer-perfekt/
Kilde: Frederikshavn Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.