Kort vej fra idé til produkt hos Topvirk: VM-bannere får nyt liv

Foto: Frederikshavn Kommune.
dato

Hele Arena Nord i Frederikshavn og Boxen i Herning var klædt i farverige bannere, da kvindernes håndbold-VM blev afviklet i december 2023. Nu bliver materialet genanvendt til hængekøjer, indkøbsnet og sækkestole

Kort vej fra idé til produkt
Hos den socialøkonomiske Topvirk i Frederikshavn er der aldrig langt fra tanke til handling. Da virksomhedens direktør, Ole Jensen fik et tilbud fra DanskHåndbold og Arena Nord om at aftage de mange bannere kvit og frit, sagde han og værkfører Allan Eckhardt hurtigt:

- Ja, tak vi skal nok finde på noget at bruge bannerne til. Vi involverede derfor vores ansatte i at udvikle idéer til nye designs, og nu er vi klar med en lille produktserie bestående af hængekøje, strandtaske, sækkestol og en puf til at hvile benene, siger Topvirks direktør, Ole Jensen.

Når man er ansat i Topvirk, skal man være fleksibel og god til at multitaske. Virksomheden skaber arbejdspladser til mennesker med behov for ansættelse på særlige vilkår og afvikler i samarbejde med Frederikshavn Kommune jobrettede kursusforløb, der skal hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet i gang igen.

Topvirk beskæftiger pt. fem ordinært ansatte og 22 fleksjobbere, der leverer ydelser og løsninger til erhvervslivet. En er dem er Anja.

- Vi snakker ikke sygdom. Vi fokuserer på, hvad du kan og ikke, hvad du ikke kan. Vi er holdspillere. Vi passer på hinanden, og vi hjælper hinanden, siger Anja.

Hun arbejder 20 timer om ugen og har været ansat hos Topvirk i 10 år, efter hun fik en arbejdsskade på slagteriet.

Bæredygtighed på tre bundlinjer
Hos Topvirk arbejder man med mange forskellige materialer. Virksomheden producerer selv stellet til hængekøjen af stål, der er til rest fra den lokale virksomhed Dansk Stål Design. De små rester af bannerne ender som granulat og genanvendes i produktionen af lydisolerende akustiklofter hos Hz Acoustic i Frederikshavn.

- Vores formål i Topvirk er at skabe så mange arbejdspladser som muligt til mennesker, som på den ene eller anden måde er ”ramt af livet”. Vi arbejder ud fra princippet om, at vi skal bidrage til social ansvarlighed, være bæredygtige og have værdi på bundlinjen. Det lever vi op til i dette samarbejdsprojekt, som vi er meget stolte af at være med i, siger Ole Jensen, direktør i Topvirk.

Hos DanskHåndbold er man også optaget af at bidrage til en mere bæredygtig fremtid gennem konkrete handlinger:

- Vi meget glade for at se de flotte produkter, der er lavet af aflagte VM-bannere i de to værtsbyer. Vi kan desværre ikke selv genbruge bannerne, og derfor er det ekstra dejligt at kunne give dem videre, så de kan bruges kreativt til at lave nye produkter, siger Ann Lykke Davidsen, chef for kommunikation, marketing og bæredygtighed hos DanskHåndbold.

Hos Topvirk er der stor glæde over, at et ægtepar allerede har bestilt sækkestole til deres tre børnebørn, og værkfører Allan Eckhardt satser på at sætte produktionen i gang snarest.


https://www.frederikshavn.dk/om-kommunen/nyheder/nyheder-og-pressekontakt/nyheder-og-pressemeddelelser/vm-bannere-far-nyt-liv/
Kilde: Frederikshavn Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.