Se prisudviklingen i for sommerhusene i Frederikshavn Kommune her

Foto: Unsplash.
dato

Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at landsgennemsnittet for sommerhuspriserne faldt fra januar til februar i år.

Se prisudviklingen for Frederikshavn Kommune her.

Den gennemsnitlige salgspris for sommerhuse i Danmark 22.290 kroner per kvadratmeter i februar måned.

Dermed blev et gennemsnitligt sommerhus på 90 kvadratmeter solgt for 2.006.100 kroner i årets sidste vintermåned.

Og det er 0,7 procent under niveauet i januar måned, og således bød den seneste udvikling i sommerhuspriserne på et fald.

”Vi ser normalt, at sommerhuspriserne enten falder eller forbliver uændret denne tid på året, hvilket slet og ret skyldes, at aktiviteten på sommerhusmarkedet er yderst begrænset om vinteren,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

”Så indtil videre synes sommerhusmarkedet at følge de sædvanlige takter for sæsonen. Derfor bliver det også spændende at se i hvilket omfang aktiviteten stiger i løbet af foråret, hvor vi plejer at se flere sommerhushandler og stigende sommerhuspriser, som typisk topper omkring maj måned.”

Prisudvikling for sommerhuse
Grafen viser den månedlige udvikling i den gennemsnitlige salgspris for sommerhuse i Danmark i perioden fra januar 2023 til og med februar 2024.


(Grafik: Henriette Hejlskov - Kilde: Boligsiden - Lavet med Datawrapper)

Her stiger og falder sommerhuspriserne
Ser vi på prisudviklingen for sommerhuse fra januar til februar i landets sommerhuskommuner, gælder det for 11 ud af de i alt 21 kommuner, der indgår i Boligsidens opgørelse, at priserne er faldet.

For to kommuner er priserne uændret i perioden, mens de er steget i otte kommuner.

Af de kommuner, der indgår i opgørelsen, er det Gribskov Kommune, som har den højeste kvadratmeterpris på 31.787 kroner i februar.

I den anden ende af skalaen ligger Aalborg Kommune med en gennemsnitlig salgspris på 11.354 kroner per kvadratmeter i februar måned.

Se udviklingen i de udvalgte kommuner her

Kilde: https://www.boligsiden.dk/nyheder/boligpriser/her-steg-og-faldt-sommerhuspriserne-i-februar
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.